Maddage

 

Mål:

  • at børnene stifter bekendtskab med en sund varieret madkultur, bl.a. ud fra princippet "jord til bord"
  • Børnene skal have kendskab til hvad der er sund kontra usund mad.

 

Midler:

  • En gang om måneden, bortset fra ferieperioder, tilbereder hver enkelt stue varm/kold mad.
  • Med hensyn til valg af menu, tages der udgangspunkt i en snak med børnene om sund kontra usund mad.
  • Vi bruger så mange økologiske produkter som muligt.

 

Metoder:
Børnene er med til at købe ind, så ofte dette er muligt.

  • Der laves så meget af maden som muligt fra grunden.
  • Der foregår, gennem hele processen, en dialog med børnene om de forskellige madvarer, økologi, sund og usund m.m.
  • Børnene hjælper med klargøring til måltiderne, f.eks. ved afvaskning af borde, borddækning og pyntning.
  • Der bliver gjort meget ud af at måltidet bliver hyggeligt, f.eks. spise ved små borde, bordskik, venter med at spise til der bliver sagt værsgo, taler dæmpet, rydder op efter sig selv.